Aurell.se-Teknikpedagogik

Bit! Ta en tugga teknik…

Robotbygge för barn

Robotbygge för barn + vuxen

Den huvudsakliga målgruppen är barn på c:a 6-12 år. Men även vuxna kan bygga. Dock till ett lite högre pris än vi tar ut för barnen.  Vi bygger under två a' tre timmar under en lördag eller söndag. En kostnad på 200 kronor per dag och barn tas då en enklare form av byggs, men 300 kr kostar det att bygga en mer avancerad  robotvariant som har växellåda.

Vuxna som följer med och hjälper barnen betalar naturligtvis ingenting men för vuxna som vill bygga en robot betalar hundra kronor mer än barnen för varje robotnivå. D.v.s. 300 resp. 400.

Storleken på byggena är max 30 cm. Olika metoder används för att få robotarna  rörliga och små motorer, enkla strömbrytare och hjul hjälper till. För att få ljus används lysdioder och pinglor för att robotarna ska låta. Sen dekorerar vi med allt som ger fint resultat. Vi håller numera vanligen till endast i Årsta på Hjälmarsvägen 23. Workshop ges efter intresseanmälan under Kursanmälan i menyn.

Ambitionen med robotbygget är att barn och föräldrar ska få grepp om hur man skapar mekaniskt ”liv” och därigenom finna nya möjligheter för skapande verksamhet.