Aurell.se-Teknikpedagogik

Bit! Ta en tugga teknik…

Kvällskurs om hur man bygger objekt och skulpturer med rörelse, ljus o ljud

Kvällskurs på onsdagskvällar om hur man bygger och konstruerar med mekanismer och elektronik för att åstadkomma rörelse, ljus och ljud i skulpturer

I den här kursen får du lära dig olika sätt för att få objekt att röra sig lysa och låta med hjälp av muskelkraft, motorer, elektronik och andra kraftkällor. Det vi tillverkar är i prototypformat och max 30 cm högt.

Kursen vänder sig till absoluta nybörjare och utgår från kvinnors/flickors erfarenhetsbas. (kvinnor/flickor i den bemärkelsen: de som definierats som flickor vid födseln)

Dessutom ingår bygge av elektroniska kretsar för att åstadkomma olika effekter och kunskap om hur man tolkar elektronikscheman som kan laddas ner från nätet för att byggas på egen hand. Du får också lära dig att använda sensorer som känner av rörelse och metoder för att använda solceller.  I slutfasen får du lära dig hur man använder servomotorer både med och utan programmering . Allra sist går vi in på programmeringsplattformen Arduino för att koppla in sensorer som aktiverar motorer och ljus.

Tips på böcker, inköpsställen för komponenter och material samt bra länkar på nätet får du också med dig från kursen.

Kursen omfattar 30 timmar fördelade på 10 kvällar. Kostnaden är egentligen 2500  men om du är arbetslös, studerar, är pensionär eller försörjer dig enbart på konst/kultur så får du 20% rabatt på kurskostnaden och betalar bara 2000. Arbetsmaterial och moms ingår. Om priset ändå är för  tufft för dej, så kan du kontakta mej, så får vi diskutera det.

För frågor, kontakta Harriet Aurell på 0725227644 eller per mejl: harriet@aurell.se

Startdatum ser du under rubriken: “Aktuellt” i menyn, då detta är fastställt.