Aurell.se-Teknikpedagogik

Bit! Ta en tugga teknik…

Kvällskurs om hur man bygger objekt och skulpturer med rörelse, ljus o ljud

Kvällskurs på onsdagskvällar om hur man bygger och konstruerar med mekanismer och elektronik för att åstadkomma rörelse, ljus och ljud i skulpturer

I den här kursen får du lära dig olika sätt för att få objekt att röra sig lysa och låta med hjälp av muskelkraft, motorer elektronik och andra kraftkällor. Det vi tillverkar är i prototypformat och max 30 cm högt.

Kursen vänder sig till absoluta nybörjare och utgår från kvinnors erfarenhetsbas.

Dessutom ingår bygge av elektroniska kretsar för att åstadkomma olika effekter och kunskap om hur man tolkar elektronikscheman som kan laddas ner från nätet för att byggas på egen hand. Du får också lära dig att använda sensorer som känner av ljus och mörker och metoder för att använda solceller.  I slutfasen får du lära dig hur man använder servomotorer som kan styras på olika vis med hjälp av ett s.k. controllerkort . Allra sist går vi in på vi programmeringsplattformen Arduino för att koppla in sensorer som aktiverar motorer, ljus och ljud. Detta görs under två kvällar efter kursen och vänder sig till dem som är intresserade. Ingen extra kostnad tillkommer.

Tips på böcker, inköpsställen för komponenter och material samt bra länkar på nätet får du också med dig från kursen.

Kursen omfattar 30 timmar fördelade på 10 kvällar. Kostnaden är egentligen 2500 kr men under våren 2023 har kurskostnaden halverats med tanke på det eländiga ekonomiska läget för de flesta. Arbetsmaterial ingår. Om du är arbetslös, studerar, är pensionär eller försörjer dig enbart på konst/kultur så får du 20% rabatt på kurskostnaden.

För frågor, kontakta mej Harriet Aurell på 0725227644

Startdatum ser du under rubriken: “Aktuellt” i menyn, då detta är fastställt.