Aurell.se-Teknikpedagogik

Bit! Ta en tugga teknik…

Sommarkurs för att skapa rörliga lysande, låtande objekt och skulpturer

 

Sexdagarskurs om användning av mekanismer och elektronik i egna objekt. 

Kursen innehåller i princip detsamma som helg- och kvällskurserna. D.v.s. mekaniska lösningar och elektroniska. Sist av allt tittar vi på hur man kan använda hobbyistplattformen Arduino för att använda program men utan att kunna koda.

Kursen är gjord för att passa personer som vill använda kunskaperna i egna byggen, som t.ex. rörliga skulpturer, trädgårdskonst, rörliga inredningsdetaljer eller helt enkelt bara är Makers som tycker om att jobba praktiskt. Utrustningen och materialen vi använder är av enkelt slag och möjligt att skaffa på egen hand om man vill fortsätta efter kursens slut. Information om inköpskällor och kunskapslänkar på nätet är en del av innehållet. För övrigt prövar vi olika lösningar praktiskt, bygger prototyper och funderar fram sätt att åstadkomma resultat på. Hur får man t.ex. två ögon att röra sig, en mun att tugga eller en tunga att räckas ut ur en mun med hjälp av mekaniska lösningar eller en vattenskulptur med hjälp av solceller, och varför inte en godisautomat för nötter?

En person som gått kursen ville kunna öppna en låda i en byrå och därigenom åstadkomma att en melodisnutt spelades. En annan ville att flera lysdioder skulle tändas i olika ordning och någon ville att en karusell skulle snurra, ett tält resas, en cyklist börja cykla och en cikusmelodi börja spelas i tur och ordning. Med ganska begränsade kunskaper kan man åstadkomma rätt mycket om man vet om hur. Kursen är tänkt att ge matnyttig kunskap att bygga med. Kunskap som kan utvecklas vidare då intresset väckts.

Kostnaden för ensommarkursen är 2500 kr. Rabatt på 20% får man om man är konstnär, studerande, arbetslös eller pensionär och betalar då bara 2000 kr. Arbetsmaterial ingår liksom för- och eftermiddagsfika.