Aurell.se – Harriet Aurell Teknikpedagogik

Bit! Ta en tugga teknik…

Aktuellt

OBS Ny kurs- och startdag:

Kvällskurs  för tekniska nybörjare i hur du konstruerar med mekanismer, elektronik och digitala plattformar. Du lär dej att skapa rörelse, ljus och ljud.

Nästa kvällskurs startar 26 september 2018 och omfattar 10 kurstillfällen om 3 timmar mellan kl 18 0ch 21.

Om du vill veta mer, gå in på ”verksamheter” i menyn. Anmälan till kursen görs under ”Kursanmälan”

För frågor ring: 0725227644

OBS att kursdagen ändrats till ONSDAGAR

 

Datum för nästa Robotbyggarworkshop för barn + vuxen ännu inte bestämd

Intresseanmälan görs det under ”Kursanmälan”

Kostnad per dag och barn: 175 kr

Dag ett byggs en enklare robot och dag två en lite mer komplicerad. Både typerna av robotar kan byggas av barn från 6 års ålder om de har en vuxen med sig. Barn över 10 år kan komma utan vuxen.

 Om projektet MakerSheroes

Ett annat projekt jag drivit visar lite av det jag har med i mina kurser. Projektet hette MakerSheroes och vände sig till kvinnor som från början inte kunde praktisk teknik men som ville ha teknikverksamheter för barn – speciellt i förorten: workshops, teknikklubbar eller annat med maker-teknisk inriktning. Dvs praktiska kurser. Den som vill veta mer kan kontakta mej på 0725227644 så kan jag berätta.

Det finns även en video med kugghjulsdemonstration i projektet MakerSheroes  på YouTube. Den är gjord av Caroline Dahl som var en av deltagarna. https://youtu.be/T-ZbASJSxFA

På Makersheroes hemsida kan du se det vi gått igenom i MakerSheroekursen. www.makersheroes.se

Projektet finansieras av MUCF och Vinnova

Numera är projektet avslutat men omvandlat till en  Handledarpool dit man kan vända sig för att få hjälp med teknikverksamhet för barn. MakerSheroes kan även hjälpa lärare med praktiskt pedagogiska upplägg av teknik som speciellt gjör flickor engagerade och tekniskt vetgiriga. Mer om detta kan du läsa på Makersheroes hemsida.

Kontakt: Harriet Aurell, harriet@aurell.se Mob: 0725227644