Aurell.se – Harriet Aurell Teknikpedagogik

Bit! Ta en tugga teknik…

Aktuellt

Sommarkurs med samma innehåll som kvällskursen här nedanför,  men inlagt som heldagar under en vecka (6 dagar)

Den kommer att hållas både vecka 24 0ch vecka 35  med start 11 juni  t.o.m. 16 juni resp 27 aug t.o.m. 1 september

Om du vill veta mer, gå in på ”verksamheter” i menyn. Anmälan till kursen görs under ”Kursanmälan”

För frågor ring: 0725227644

Kvällskurs  för tekniska nybörjare i hur du konstruerar med mekanismer, elektronik och digitala plattformar. Du lär dej att skapa rörelse, ljus och ljud.

Kvällskursen startade torsdagen 8 februari och omfattar 12 kurstillfällen om 3 timmar.  Varje kurskväll startar kl 18.00 och pågår till 21.00

Hösten 2018 kommer en ny kurs att hållas.

Om du vill veta mer, gå in på ”verksamheter” i menyn. Anmälan till kursen görs under ”Kursanmälan”

För frågor ring: 0725227644

 

Datum för nästa Robotbyggarworkshop för barn + vuxen:  2018 blir 28 och 29 april men tyvärr står många redan i kö för den. 

Om ni vill anmäla er till väntelista så görs det under ”Kursanmälan”

175 kr per dag och barn kostar det. Man får naturligtvis ta hem robotarna man bygger. Dag ett är det en enklare robot och dag två en lite mer komplicerad. Barn från 6 års ålder kan vara med och bygga då de har en vuxen med sig.

 Om projektet MakerSheroes

Ett annat projekt jag drivit visar lite av det jag har med i mina kurser. Projektet hette MakerSheroes och vände sig till kvinnor som från början inte kunde praktisk teknik men som ville ha teknikverksamheter för barn – speciellt i förorten: workshops, teknikklubbar eller annat med makerteknisk inriktning. Dvs praktiska kurser. Den som vill veta mer kan kontakta mej på 0725227644 så kan jag berätta.

Det finns även en video med kugghjulsdemonstration i projektet MakerSheroes  på YouTube. Den är gjord av Caroline Dahl som var en av deltagarna. https://youtu.be/T-ZbASJSxFA

På Makersheroes hemsida kan du se det vi gått igenom i MakerSheroekursen. www.makersheroes.se

Projektet finansieras av MUCF och Vinnova

Numera är projektet avslutat men omvandlat till en  Handledarpool dit man kan vända sig för att få hjälp med teknikverksamhet för barn. MakerSheroes kan även hjälpa lärare med praktiskt pedagogiska upplägg av teknik som speciellt gjör flickor engagerade och tekniskt vetgiriga. Mer om detta kan du läsa på Makersheroes hemsida.

Kontakt: Harriet Aurell, harriet@aurell.se Mob: 0725227644